Bestuurdersnavigatiesystemen – Belofte en werkelijkheid

0

Autonavigatiesystemen zijn al een tijdje bij ons en elk jaar lijkt het alsof er nieuwe functies aan de verschillende systemen worden toegevoegd. Ze zijn allemaal gebaseerd op GPS of Global Positioning Systems. Simpel gezegd, uw apparaat communiceert met satellieten die bepalen waar u zich met verschillende mate van nauwkeurigheid bevindt. Afhankelijk van het systeem gebruikt het een dvd voor back-upinformatie of andere software met specifieke geografische informatie om uw locatie op de hoek van de straat te bepalen.

autonavigatie kopen systemen die worden verkocht als individuele handheld-apparaten, en sommige hebben een ingebouwde mobiele telefoon. Op auto’s installeren bijna alle fabrikanten het nu echter als een optie. Velen van hen worden door grote elektronicafabrikanten aangeboden als OEM-items.

Een GPS-locatie, d.w.z. uw locatie op aarde, is niet erg goed als het apparaat dat die informatie levert, deze niet in een kader kan plaatsen. Dit is waar sommige van deze systemen beter zijn dan andere en waar vaak storingen optreden. Een typische auto-gps heeft een klein op het dashboard gemonteerd scherm dat uw locatie op een kaart weergeeft. Van welke bron de kaart ook afkomstig is, het is belangrijk om up-to-date informatie te verstrekken. Dit is waarschijnlijk het meest voorkomende bezwaar dat we horen van chauffeurs die GPS-systemen met cd- of dvd-ondersteuning gebruiken.

Bij veel systemen kunt u tegenwoordig uw herkomst en/of bestemming invoeren en rij-instructies ontvangen. Ze geven ook informatie over bezienswaardigheden in het hele land, evenals benzinestations en hotels langs de route. Meestal wordt de nieuwste versie van deze technologie up-to-date gehouden via download. Een van de moeilijkheden kan echter de omleidingsbeslissing zijn. Dit kan grote hoofdpijn bij het herprogrammeren betekenen, en voor veel auto’s moet mogelijk het hele systeem worden uitgeschakeld.

Het OnStar-systeem van General Motors is al enkele jaren in gebruik en biedt navigatiehulp en andere functies op afstand, waaronder contact met OnStar-personeel in geval van nood. Moderne navigatiemethodologieën bieden “turn-by-turn” instructies die u van vertrek tot aankomst door de koers leiden.

In dit geval worden gedetailleerde aanwijzingen gedownload van de OnStar-service. De chauffeur drukt op de OnStar-knop en vertelt de OnStar-operator waar hij heen moet. De juiste richtingsinformatie wordt direct gedownload naar de GPS-eenheid van het voertuig. Routebeschrijvingen worden weergegeven als tekst op de dashboardmonitor en er zijn gesproken aanwijzingen om correct af te slaan.

probleem? Op dit systeem moet de OnStar-operator beginnen met het geven van het adres aan de programmering. U moet dus het huisnummer weten van de Holiday Inn waar u vandaan vertrekt. Soms kunnen operators uw site niet vinden in hun database omdat uw informatie onvolledig is of hun informatie onvolledig is. Als uw plannen veranderen, zal het OnStar-systeem u laten weten dat u van de route bent totdat u opnieuw contact opneemt met het OnStar-callcenter om het voertuig om te leiden.

Electronics is een van de belangrijkste leveranciers van navigatiesystemen in het dashboard, en hun nieuwe producten zullen navigatie, entertainment en connectiviteit combineren om de aantrekkingskracht van de consument te maximaliseren. Hun navigatiesysteem heeft routebegeleidingsinformatie ingebouwd in het apparaat en omvat bijna 11 miljoen interessante plaatsen, gesproken aanwijzingen en kaarten. De handheld-versie van dit apparaat bevat entertainmentfuncties en draadloze connectiviteit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *