Tips om op een slimme manier een auto te kopen

Nieuwe auto’s hebben tegenwoordig betere veiligheidsvoorzieningen en meer technische snufjes dan modellen van tien jaar geleden. En laten we eerlijk zijn: het inruilen van een versleten clunker met groezelige stoelen is een aanlokkelijk idee.

Maar veel Amerikanen maken grote fouten bij het kopen van auto’s die vaak problemen hebben. Neem nieuwe auto-aankopen met een inruil. Een derde van de kopers schuift gemiddeld $ 5.000 aan schulden van hun laatste auto door naar hun nieuwe lening. Ze betalen voor een auto waarin ze niet meer rijden. Au! Dat is geen winnende strategie voor persoonlijke financiën.

Maar maak je geen zorgen – de Life Kit van NPR is er om je te helpen. Hier leest u hoe u een auto kunt kopen zonder tot over uw oren in de schulden te raken of meer te betalen dan nodig is.

1. Laat u vooraf goedkeuren voor een lening voordat u een dealer betreedt.

“Het enige beste advies dat ik mensen kan geven, is om vooraf goedkeuring te krijgen voor een autolening van uw bank, een kredietvereniging of een online geldschieter”, zegt Philip Reed. Hij is de auto-editor bij de personal finance-site NerdWallet. Hij werkte ook undercover bij een autodealer om de geheimen van het bedrijf te leren kennen toen hij voor de auto-aankoopsite Edmunds.com werkte. Dus Reed gaat het gordijn voor het kopen van auto’s terugtrekken.

Sponsor bericht

Om te beginnen, zegt hij, zet het krijgen van een lening van een geldschieter buiten de autodealer kopers aan om na te denken over een cruciale vraag. “Hoeveel auto kan ik me veroorloven? Dat wil je doen voordat een verkoper je verliefd laat worden op het gelimiteerde model met het schuifdak en de lederen stoelen.”

Reed zegt dat vooraf goedgekeurd worden ook eventuele problemen met uw krediet aan het licht brengt. Dus voordat u begint met autoshoppen, wilt u misschien uw kredietscore opbouwen of foutieve informatie uit uw kredietrapport halen.

En shop rond voor het beste tarief. “Mensen worden meer in rekening gebracht voor rentetarieven dan op basis van hun kredietwaardigheid zou moeten”, zegt John Van Alst, een advocaat bij het National Consumer Law Centre.

Van Alst zegt dat veel mensen het zich niet realiseren, maar dat de dealer het tarief dat het u biedt, mag verhogen boven het bedrag waarvoor u daadwerkelijk in aanmerking komt. Dus met uw credit score, “komt u mogelijk in aanmerking voor een rentepercentage van 6%”, zegt Van Alst. Maar, zegt hij, de dealer vertelt je dat misschien niet en biedt je een tarief van 9%. Als u die slechte deal accepteert, kunt u duizenden dollars meer aan rente betalen. Van Alst zegt dat de dealer en zijn financieringsmaatschappij “dat extra geld zullen verdelen.”
Dus Reed zegt dat het hebben van die voorafgaande goedkeuring een waardevolle kaart kan zijn om in je hand te hebben bij het kopen van auto’s. Het kan u helpen bij het onderhandelen over een beter tarief. “De voorafgaande goedkeuring zal fungeren als een onderhandelingsfiche”, zegt hij. “Als je vooraf bent goedgekeurd voor 4,5%, zegt de dealer: ‘Hé, weet je, ik kan 3,5 voor je halen. Zou je geïnteresseerd zijn?’ En het is een goed idee om het aan te nemen, maar zorg ervoor dat alle voorwaarden, dat wil zeggen de aanbetaling en de duur van de lening, hetzelfde blijven.”

Een woord van waarschuwing over kredietverstrekkers: Van Alst zegt dat er tal van louche kredietverstrekkers online actief zijn. Reed zegt dat het een goed idee is om in zee te gaan met een reguliere bank, kredietvereniging of andere kredietverstrekker waarvan je de naam kent.

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours